הרחבת לסת עליונה כירורגית

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

29/03/2019 | 06:21 | מאת: אמיר

הרחבת לסת עליונה כירורגית מהי ?מאריכים עצם ?ניתן להאריך עצם או משתילים?כמה מרחיבים את הלסת ?האם זה משנה את תווי הפנים ?

ניתוח הרחבה כירורגית של לסת העליונה (SARPE) בוצע דרך חתך בחניכיים של הלסת העליונה. באמצעות חיתוכים מסויימים בלסת, ניתן להפריד אותה משאר עצמות הפנים ובאמצעות מכשיר אורתודונטי נשלף, ניתן להרחיק צד ימין מצד שמאל. ההפרדה הזאות בוצע בקצב של 1מ"מ ביום, כך שעצם מצליחה לגדול ברווח. הניתוח מתאים למצבים של לסת עליונה צרה שכבר הפסיקה לגדול ( מעל גיל 16+/-). באופן תיארטי, אין גבול לכמה ניתן להרכיב אך בפועל, נדיר שצריך יותר מ15מ"מ. מראה בפנים משתנה, בעיקר משנית לסגירה אחרת של הלסת התחתונה לאחר הפעולה, דבר שיכול לתת מראה של פנים פחות ארוכות. ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה