שאלה לגבי הניייייתוח

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

21/03/2019 | 19:40 | מאת: עמית

לכל רופא יצא מתישהו לעשות ניתוח אורתודונטי לא תקין ? גם לך? זה מפחיד שיש סיכוי לפגיעה עצבית ולפגיעה שהיא לכל החיים מתי הרופא יודע שהוא חתך לא נכון ופגע בעצב? ישר?

21/03/2019 | 19:52 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עמית, בניתוח אורתוגנטי, כמו בכל ניתוח, ישנם סיבוכים. מחקרים רבים הראו שרמת הסיבוכים תלויה בעיקר בנסיונו של המנתח ובמיומנותו. ברור, שרופא מתמחה שזהו הניתוח הראשון או השני שלו עלול לשגות. במקרה זה רצוי שיהיה לצידו רופא מנוסה (מאד) שיוכל לזהות את הטעות לפני שהיא מתרחשת ולקחת את השליטה על הניתוח. בכל בתי החולים הציבוריים הגדולים מחנכים ומלמדים דור חדש של רופאים. זהו עתיד הרפואה ואין דרך אחרת. רצוי תמיד לברר מי עומד לנתח אותך. מי הרופא המנתח ומי הרופא הבכיר שמשגיח עליו. מהו נסיונם בניתוח הספציפי הזה שהם עומדים לבצע, ומהם הסיבוכים האפשריים. גם אני, כמתמחה בתחילת הדרך, לפני 20 שנה, הרביתי לטעות ולמזלי היו לצידי רופאים מנוסים ומוכשרים שהצליחו למנוע את הנזקים שהיו עלולים להגרם. ד״ר אלון

21/03/2019 | 20:14 | מאת: עמית

תודה על התגובה המהירה, כשאתה אומר מה נסיונם אתה מתכוון כמה שנים הם מנתחים? מה עוד רצוי לברר?  כי גם רופא שיש לו ניסיון יכול לטעות , כל אחד והמזל שלו

מנהל פורום אורתוגנטיה