ניתוח אורטודנטי של לסת אחת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

09/03/2019 | 23:19 | מאת: אור

שלום, ברצוני לדעת כמה זמן נמשך ניתוח אורטודנטי של לסת אחת? מה הסיכוי לאבד תחושה בשפתיים? האם לאחר הניתוח ניתן להרגיש תחושה בשפתיים?

10/03/2019 | 05:56 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב ניתוח אורתוגנטי אורך כשלוש שעות. הסיכון לפגיעה קבועה בעצב הלסת התחתונה הוא נמוך מאד (כאשר הניתוח מבוצע בצורה מדויקת ומיומנת) אולם ירידה זמנית וחלקית בתחושה סביב השפתיים היא תופעה נפוצה מאד. עם זאת, הגיעו אלי ליעוץ מקרים לא מעטים שבהם כתוצאה מביצוע לקוי וחיתוך העצב בשגגה בעת הניתוח חל אובדן מלא של התחושה בשפה התחתונה לצמיתות. לעתים זה מלווה גם בכאבים או תחושה בלתי נעימה. במקרים אלה, רק אם חלפו לא יותר מ3-6 חודשים מהניתוח, אני ממליץ לנסות לבצע תיקון מיקרוכירורגי של העצב. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה