הזזת לסת תחתונה (ניתוח אורטוגנטי)

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/03/2019 | 19:24 | מאת: יסמין

שלום. הייתי אצל מספר אורטודנטים. נאמר לי שיש הפרש של עשרה מילימטרים בין הלסת התחתונה לעליונה. אחד אמר שניתן לעשות יישור אבל שהחיוך לא יהיה מושלם. אצל האורטודנטים האחרים נאמר לי שהלסת התחתונה לא התפתחה ונאמר לי שניתן לפתור זאת בניתוח. האם זה שווה את הסיכון? האם אפשר להזיז לסת ללא ניתוח (כמו מכשירים תפקודיים bimler וכדומה) כמו כן מה הסיכון לכך? נאמר לי שלא שווה לקחת את הסיכון של לעשות ניתוח שכזה.

08/03/2019 | 19:39 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום יסמין. פער של 10 מ״מ ניתן לתיקון רק בניתוח, ברמה כזאת, הוא מוגדר כהפרעה תפקודית. הסיכונים בניתוח כזה תלויים בעיקר במיומנות המנתח ובנסיונו. כאשר מתוכנן ומבוצע בצורה נכונה ומדויקת הסיכון בניתוח נמוך והתוצאות התפקודיות והאסתטיות מרשימות. בהצלחה ד״ר אלון

09/03/2019 | 00:29 | מאת: יסמין

אוקיי, ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. האם זה מוגדר שניתוח לסת פשוט או שזה יותר מורכב? כמה זמן הוא נמשך?

מנהל פורום אורתוגנטיה