לאחר ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/11/2018 | 22:53 | מאת: עדי

היי לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לסת הלסת התחתונה שלי הייתה בולטת יותר מהעליונה ובנוסף הייתה נוטה לצד מה שיצר אי סימטריה בפנים. סידרו את הבעיה בניתוח וגם את הסימטריה בלסת אבל עכשיו זה נראה שהשפתיים שליי לא שוות שאין סימטריה ביניהם ממה זה יכול להיות?

09/11/2018 | 05:23 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, אסימטריה בשפתיים יכולה לנבוע מפגיעה עצבית (שיכולה להיות זמנית וחולפת מאליה) או מתמיכה לא נכונה או לא מדוייקת של הרקמות העמוקות יותר (שרירים, שיניים או עצם הלסת). לפעמים מדובר בתפירה לא נכונה או חיבור לקוי של השרירים למקומם. במקרים האחרונים יש חשיבות לתיקון מוקדם של הליקוי (פתיחה וחיבור מחדש) לפני שהפגם הופך לקבוע. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה