שאלה לגבי ניתוח לסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/07/2018 | 23:53 | מאת: אור

אחרי הרבה התלבטויות וביקורים אצל רופאים החלטתי לצערי שאני לא יצליח לעשות ניתוח לסת כי זה תהליך מאוד קשה ומלחיץ .. אני בחורה מאוד עדינה ומפחיד להיכנס לניתוח כזה (ההורים לא בעד אז זה להיכנס לתהליך הזה לבד וזה יותר קשה) אבל בזמן האחרון אני חושבת על זה שוב וזה טיפה מרגיש לי פיספוס ..רציתי לשאול לגבי לסת עליונה בולטת אני מרגישה שיותר קשה לי לדבר מאחרים ואני סוג של מפעילה יותר מאמץ מאחרים שיש להם לסתות שווים זה בגלל זה נכון ?גם הדיבור אצלי בזמן האחרון נהיה לא ברור או שהמילים נבלעות ניתוח אמור לפתור לי את כל הבעיות האלו? זה יותר מפריע לי מהמראה האסטטי אשמח לתשובה ,תודה מראש

24/07/2018 | 07:46 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום אור אני אצטרך לבדוק אותך, לראות צילומים ולשמוע כיצד את מבטאת את המילים כדי לענות עך שאלה זו. באופן כללי אוכל לומר לך שליקויי דיבור מסויימים, ובעיקר ביטוי עיצורים הקשורים לסגירת השיניים ואטימת חלל הפה, נפגעים כתוצאה מעמדה בלתי תקינה של הלסתות. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה