רסן לילדים למניעת התפתחות יתר

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/07/2018 | 11:22 | מאת: דניאלה

דר שלום, קראתי באחת התשובות שכתבת שלא תמיד רסן עוזר למניעת התפתחות יתר של לסת עליונה. יש לי חשיפת יתר של חניכיים עליונות ואני רואה אצל הבת שלי בת ה-10 גם חשיפה, אם כי מעטה.(אין לה צפיפות בשיניים והשיניים מאוד ישרות, גם הסגר שלה תקין) רציתי לשאול האם אורתודונט ממוחה יכול לצפות מראש האם רסן יעזור.

19/07/2018 | 12:04 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

הרסן עשוי לעכב גדילה של הלסת בגילאים מסויימים ובמקרים נבחרים אבל לא ראיתי מקרים שבהם לאחר שהגדילה קרתה הרסן השיב את המצב לקדמותו. במקרים אלה ממתינים לתופ הגדילה על מנת להחליט אם יש מקום לשקול תיקון ניתוחי או קוסמטי ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה