שתל בסנטר שחיקת עצם.......

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

08/07/2018 | 23:08 | מאת: סיוון

שלום. תודה על כל התשובות שלך כאן זה ממש עוזר. לפני שנה עשיתי שתל בסנטר אצל מנתח פלסטי. שמעתי איפה שהוא ששתל בסנטר יכול לגרום לשחיקה של העצם של הסנטר ולהגיע למצב שהסנטר הופך להיות קטן יותר עם השנים ואז הוא שוב פעם נעשה נסוג כזה למרות השתל. 1. האם זה נכון ואם כן האם שחיקת עצם מהסוג הזה זה דבר נפוץ או שזה נדיר? בנוסף בלי קשר אני שוקלת כנראה להוציא את השתל ולעשות אצלך תיקון סנטר בעזרת קידום העצם ולא שתל. אז נניח שבגלל השתל העצם נשחקה ונעשתה שטוחה כזאת, 2. האם בניתוח לקידום עצם הסנטר אתה יכול חוץ מלקדם את הסנטר גם לעצב אותו, הכוונה את הצורה עצמה, שלא יהיה שטוח בקצה? אלא שיהיה טיפה מחודד כזה? אם כן איך אתה עושה את זה?

08/07/2018 | 23:53 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום סיון. ספיגת העצם מתחת לשתל מלאכותי היא נדירה בעידן החדש שבו השתלים הם קשיחים ומקןבעים ללסת באמצעות ברגים. בתעה החתה נפוצה בשתלי סיליקון ופרופלסט מהדור הישן. בניתוח ג׳ניופלסטי אסנטר עצמו משנה את צורתו ומיקומו במגוון טכניקות הכוללות חיתוך, עיצוב, קיצור או הארכה ויישור הסנטר. אני עושה זאת באמצעות אזמל על קולי ייחודי לעצם שמאפשר לי לגלף את הסנטר בדומה לפעולה של פיסול בחימר. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה