מוקוצלה - מספר שאלות על איך ניתן להתמודד

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

25/01/2018 | 16:18 | מאת: שמעון כהן

שלום, ע''פ אבחנת פרופסור, בחלקה האמצעי של השפה התחתונה יש לי מוקוצלה ענקית (35 מ''מ ונאמר לי שעלי לעבור ניתוח להסרתה. 1) האם עדיף לייזר על פני סכין? כאב/החלמה/סיכוי שיחזור/כסף. 2) הבנתי שלעיתים הצינורית הנכונה לא נחתכת, האם כדאי לבצע מחקר מעמיק על המנתח עצמו בטרם אבצע את הניתוח או שמדובר כאן במזל נטו בד''כ? 3) האם יש דרך להסיר אותה ללא ניתוח? או לפחות לנסות? תודה על התמיכה!

03/04/2018 | 06:17 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב הדרך הבטוחה והטובה ביותר להסרת מוקוצלה היא בלייזר. כל דרך אחרת עלולה לגרום לנזק, צלקת, פגיעה בבלוטות שכנות וחזרה של התופעה. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה