התרחבות האף אחרי ניתוח לסת עליונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

29/08/2017 | 19:32 | מאת: עמית

שלום, לפני בערך 6.5 חודשים עשיתי ניתוח לסת עליונה בא הוציאו אותה כמעט 6 ממ קדימה. אני מאוד חשדתי שהאף יתרחב לי והרופא הבטיח לי שהוא יעשה לי תפר בבסיס האף שימנע זאת ואם תהיה התרחבות היא תהיה של מילימטר שתיים מקסימום. היום דיברתי עם הרופא שלי כי האף מאוד התרחב לי (כמעט בס״מ) וזה מאוד מפריעה לי ושאלתי אותו מה אפשר לעשות ואם לעשות תפר cinch שוב יעזור לצמצם את ההתרחבות (שהיא בעיקר בחצי התחתון של האף) והוא אמר לי שזה לא יעזור ויגרום לאף להיות עגול. אז שאלתי אותו מה עוד אפשר לעשות והוא אמר לי להתייעץ עם פלסטיקאי. עכשיו האם זה הגיוני שבעקבות הניתוח שהוא עשה התרחב לי מאוד האף למרות שהוא הבטיח שזה לא יקרה, ובמקום לעזור לי למצוא פתרון הוא מפנה אותי לפלסיטיקאי אצלו אני אצטרך לשלם עוד 20 אלף שקל על ניתוח?! האם תוכל להמליץ על פתרונות לבעיה? האם יכול להיות שאחרי 7 חודשים עדיין יש נפיחויות באיזור הפנים והאף? ואחרי כמה זמן מניתוח לסת על יישור מחיצה באף כדאי ללכת לעשות ניתוח אף? מצטערת על החפירה ותודה מראש על העזרה עמית

02/09/2017 | 18:26 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עמית, יש לעצב את בסיס האף ואת תמיכת העצם והסחוס של הקולומלה על מנת לשמר את מימדי האף או לשפר אותם. היה עדיף לבצע זאת בעת הניתוח האורתוגנטי. מאחר שזה לא בוצע, לצערי, יש לבצע זאת כניתוח נפרד. להערכתי, זה מעבר להכשרה של פלסטיקאי, והוא לא יבצע זאת. עלייך לפנות למנתח אורתוגנטי העוסק בניתוחים אסתטיים של הפנים. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה