לסת תחתונה שקועה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

01/07/2017 | 09:30 | מאת: מירי

שלום, יש לי.תינוקת בת.שנה..שמתי לב שמאז ומתמיד בסגירת השפתיים השפה בתחתונה נכנסת פניצה כך.שרואים רק את השפה העליונה. ישנם פעמים שרואים את שתי השפתיים כמובן, אבל מרבית הפעמים רואים גם מפרופיל וגם מפרונט רק שפה עליונה. האם מדובר בבעיה כלשהי?לסת שקועה וכו' או שזה אופייני לתינוקות ויסתדר מעצמו?

10/07/2017 | 23:05 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

תת התפתחות של הלסת התחתונה אצל תינוקות היא תופעה שיכולה להיות ספורדית או סינדרומטית. המצב הידוע ביותר שגורם לתת התפתחות קיצונית של הלסת התחתונה נקרא ״פייר רובין״ אולם יש מצבים רבים ושונים אחרים. יש להגיע לבדיקה ולמעקב אצל רופא פה ולסת שמתמחה בטיפול בבעיות אלה ובאורתו-כירורגיה של הפנים.

מנהל פורום אורתוגנטיה