ניתוח פנים- מיקום החתכים בסמוך לאוזניים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/02/2017 | 12:45 | מאת: דנה

שלום רב, בעקבות חבלת ילדות אני הולכת לעבור בקרוב ניתוח של כל הפנים (עצמות הלסת, הסנטר, ועצמות הלחיים וארובות העין). בנוסף עברתי בגיל 6 ניתוח הצמדת אוזניים שעושים בניתוח זה תפרים קבועים בתוך האוזניים לכל החיים. עכשיו הבנתי שבניתוחי פנים עושים חתכים באיזור האוזניים, שאלתי היא האם צריך לחשוש שהחתכים בניתוח פנים יפגעו בתפרים של הניתוח אוזניים? היכן בדיוק נעשים החתכים והאם חובה לדווח לרופא המנתח על הניתוח אוזניים או שאפשר לוותר על כך? תודה רבה

24/02/2017 | 06:12 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב ראשית זה רעיון טוב לשתף את המנתח שלך בכל פרטי המצב הרפואי שלך, לרבות כל הניתוחים שעברת ובמיוחד באיזור העומד להנתח שוב. ספציפית לשאלתך, הגישה לניתוח שתיארת אינה כוללת בדרך כלל חתכים רטרו-אוריקולריים (בחלק האחורי של האפרכסת) אולם עשויים לכלול חתכים פרה-אוריקולריים (קדמית לאוזן) במידה שמתוכננת גישה למפרקי הלסת או לקשת הזיגומה (חלקה האחורי של עצם הלחי). בניתוחים של עצמות הפנים חשוב שתשבי עם המנתח ותביני בדיוק מה מתוכנן, באיזו גישה ניתוחית ומהן התוצאות והסיבוכים האפשריים. זאת גם ההזדמנות היחידה שלך להתרשם מהרמה המקצועית של המנתחים ולבנות מולם תחושה של אמון מלא, שהיא חיונית ביותר בניתוח מורכב כמו שאת מתארת. בהצלחה ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה