כיביים בחלל הפה טיפול

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

21/01/2017 | 10:10 | מאת: מטופלת מן העבר

שלום ד"ר. בעבר הייתי אצלך ושאלתי אותך על אורתודנט לשיניים עליונות- להכניסן טיפה פנימה, ואמרת שאין צורך. אמרת לי שהלסת העליונה שלי נוטה טיפה קדימה ואין צורך באורתודנט או ניתוח ועזבתי את זה. עכשיו נראה שכאילו יש החמרה וגם.... אני נושכת בזמן לעיסה או דיבור באופן קבוע את חלל הפה/ חניכיים מצד שמאל בנקודה מסויימת וכל הזמן נוצרים לי כיביים ו/או פצעים כואבים. מה עושים במצב כזה? והאם באמת יכולה להיות תזוזה איטית ללא טראומה? תודה רבה

24/01/2017 | 18:32 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, אם התפתחה החמרה בליקוי הסגר שלך, יש להעריך מחדש את הצורך בטיפול אורתודונטי או אורתו-כירורגי. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה