מוקד היפודנסי בבדיקת CT

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/08/2011 | 20:29 | מאת: אמיר

אני זכר בן 22. ביצעתי CT מוח+אורביטות עקב כאבי ראש כרוניים. אשמח לעזרה בפירוש הממצאים: בגרעינים הבזלים מימין הודגם מוקד היפודנסי קטן, היכול להתאים להרחבה של חלל תת-עכבישי ע"ש רובין-ויכהוף סביב כלי-דם או אוטם לקונרי ישן. פרט לכך אין ממצאים פתולוגיים. ארצה לדעת: 1. האם הממצא יכול להסביר כאבי הראש? 2. האם הממצא מעיד על בעיה שמצריכה טיפול, או שיש לה פוטנציאל החמרה? 3. האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור? תודה מראש.

10/08/2011 | 17:42 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום, אמיר הממצא בCT - לא רגיל. זה יכול להיות וריאנט של הנורמה ( חלל של וירחוף-רובין) או ביטוי של מחלה כלשהיא. בהחלט יש מקום להמשך והשלמת הבירור.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים