אטרופי מוחית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

31/03/2012 | 22:04 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 62. סובל מכאבי ראש חזקים וכן כאבי עיניים. ביצעתי סיטי מוח. אודה לך מאוד להסבר תוצאת הבדיקה. מהי אטרופיה מוחית וכיצד יש לטפל בה. האם יש לבצע בדיקות נוספות? ממצאי הבדיקה: חדרי המוח הודגמו מורחבים במידה קלה סימטרית. החללים התת-עכבישים הסולצים והציסטרנות הבאזליות הודגמו מורחבים במידה בינונית סימטרית. אין עדות לממצא פרנכימתי מוקדי. אין עדות לאזורי האדרה פתולוגים. אין עדות לסמני לחץ. מבנה גרמי תקין של עצמות הגולגולת והפנים. אוורור תקין של חללי הפנים תאי המסטואיד וחללי האוזן התיכונה משני הצדדים. התרשמות: סימני אטרופיה מוחית פריפרית קלה כמפורט, פרט לכך בלי ממצא פתולוגי תודה רבה, דניאל

01/04/2012 | 11:24 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אטרופיה מוחית אינה מחלה וכתסמין הבודד לא דורשת טיפול. להמשך הבירור.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים