בעייה במערכת עצבים?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/07/2011 | 14:42 | מאת: אודי

שלום רב דוקטור בוריס.אני בן53.מזה כשלושה חודשים אני סובל מתחושות של זרמים וצריבות חוזרים באזורים האינטימיים ובנוסף ברגל שמאל חוץ מכאב,תחושות של רדימות צריבה שרפה ונימולים בכף רגל שמאל.לפעמים תחושות כמו קצר חשמלי במקומות אלו. ניבדקתי אצל נוירוגית ומצאה שהכל תקין אצלי מבחינה נוירולוגית. בדיקת emg הכל תקין. בדיקות דלקת שתן+אולטראסאונד בטן ודרכי שתן ושארית,הכל תקין. בדיקת דופלר בשתי רגליים,הכל תקין. רנטגן אגן ועמוד שידרה מותני-נימצאו שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1 ושינויים ספונדילוטיים קלים. במיפוי עצמות של כל השלד-נמצאו שינויים ניווניים קלים בברך שמאל. האורטופד רשם לי מגה גלופלקס+ ויטמין ב12 למציצה תחת לשון+פמוטידין,אותן היתחלתי לקחת כל יום,מאתמול. האם תרופות אלו יעזרו לטפל באותם כאבים ותחושות שציינתי למשך הזמן? לדעתך אני חייב להיבדק גם אצל נוירופתולוג? תודה רבה מראש עבור תגובתך בהתאם לדבריי ושאלותיי. אודי.

26/07/2011 | 10:33 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אודי, שלום כמו שאני רואה נעשה בירור מקיף אך עדיין ללא הסבר לתופעות. מגגלופלקס וויטמינים לא יזיקו, אבל זה לא טיפול כסיבה של הבעיה. ממליץ לפנות לנוירולוג עם תוצאות בדיקת EMG ובדיקות דם.

26/07/2011 | 14:22 | מאת: אודי

דוקטור בוריס.קודם כל,תודה רבה עבור תגובתך בהתאם לפנייתי אליך. הייתי אצל נוירולוגית לפני כחודש,בדקה אותי ובסיום הבדיקה והשיחה ביינו,כתבה שמבחינה נוירולוגית הכל בסדר אצלי. בנוגע לEMG+דופלר שתי רגליים ובדיקות דם:היראתי לה היא ראתה את כל הבדיקות וציינה:ללא עדות לבעיה נוירולוגית תקינה, בדיקות EMG ודופלר רגליים תקינות,לפי בדיקות דם ערכים נמוכים מתחת ל-160 ברמת ויטמין ב12,מומלץ ויטמין ב12 למציצה תחת לשון כל יום אחרי ארוחה.בנוגע לכאבי גב תחתחון ורגל שמאל, מעכב אצל אורטופד. אורטופד רשם לי מגה גלופלקס וטריבמין. השאלה-ויטמין ב12 למציצה תחת לשון וטריבמין,הם לא אותו דבר? אני חייב לקבל את שניהם כל יום?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים