קשר בין קסטרל והתעלפות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/12/2016 | 21:18 | מאת: חופית

שלום, אבי בן ה 67 סובל מפרוסטטה מוגדלת שפירה וטופל כשנתיים בקסטרל 10 מ"ג. לאחר כשנתיים ניסה להפסיק את הכדור אך הבעיה של הקימה לשירותים בתדירות גבוהה בלילה (כל שעה וחצי) חזרה די מהר. לפני כשלושה שבועות שב לקחת את התרופה ולפני מספר ימים בעודו בשירותים בלילה הוא התעלף לפתע ובמזל רק נפגע קל בראשו ואפו. הוא לא חש סחרחורת לפני שהתעלף, רק חולשה. אבי חושב שההתעלפות היא כתוצאה מהקסטרל, אך האורולוג שלו טוען שלא סביר שההתעלפות היא מהכדור וזאת מאחר שנטל את התרופה בעבר במשך שנתיים וזה לא קרה לו. מה דעתך בנושא? מה הסבירות שהקסטרל הוא הגורם להתעלפות לפי נתונים אלה? אני מודאגת מאד ואשמח לשמוע חוות דעת. אציין שאבי אדם בריא וסובל רק מלחץ דם טיפה גבוה (נוטל טריטייס במינון נמוך) ודום נשימה בשינה בדרגה בינונית. תודה

לחופית שלום, התעלפות רשומה כתופעת לוואי של קסטרל. התעלפות יכולה לנבוע גם משנויים הכרוכים בקימה ומתן שת, או בסבות אחרות, או משלוב סבות מתוך העלון למשתמש: תופעות לוואי מופיעות לעיתים קרובות (מתרחשות בפחות מ- 1 מתוך 10 אנשים) : סחרחורת, חולשה, התעלפות, כאב ראש, בחילה , כאב בטן, תחושת מחלה, ירידת לחץ דם במעבר משכיבה לעמידה או ישיבה (hypotension orthostatic ישנם גורמים נוספים פוטנציאליים להתעלפות. פני לרופאייך של אביך להמשך הנחיות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים