תוצאות ct

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

14/10/2016 | 10:00 | מאת: גילה

אימי, אשא פעילה בת 84, עברה בדיקת cr ראש. בתואה רשום: רקמת מוח שמורה. חדרים,חריצים וציסטרנות המוח שמורים. הודגם אוטם כ-1.2 ס"מ באזור סב-קורטיקלי טמפורלי משמאל-אוטם תת חריף קרוב לוודאי-לקורלציה קלינית. פרט לכך לא הודגמו ממצאים מוקדיים ברקמת המוח. בסיכום רשום: אוטם, ייתכן תת חריף באזור סב-קורטיקלי טמפורלי ימין. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. האם הממצאים חמורים? מה ניתן לעשות?

לגילה שלום, יש לברר פשר הממצאים בדחיפות. אם אמך אמנם עברה אוטם תת-חריף בזמן האחרון יש לערוך בירור באשפוז כדי לברר מדוע, כדי להפחית את הסכוי להארעות אוטמים נוספים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים