סטטוס אפילפטיקוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/09/2016 | 23:48 | מאת: שלומית

אני מבקש הסבר להדיוט מה זה סטאטוס אפילפטיקוס ובמה הוא שונה מפירכוסים. אמי, בעת שהותה בבית חולים, הורדמה והונשמה במשך כשלושה שבועות לאחר שנאמר לנו שיש לה סטאטוס אפילפטיקוס. כעת, כחודש לאחר שההרדמה הופסקה היא עדיין מחוסרת הכרה ומונשמת. היא הועברה לשיקום. בשיקום אני רואה די הרבה מצבים בהם יד ימין רועדת כולה במשך דקות, ואז יד שמאל והבטן והראש. הרופא אמר שזה לא סטאטוס אפילפטיקוס. איך אני יכול להבחין בין "סתם" פירכוס לבין סטאטוס אפילפטיקוס? תודה מראש.

לשלומית שלום, אני מצטער שמצב אמך אינו טוב. סטטוס אפילפטיקוס מוגדר באחד האופנים הבאים: 1. פרכוסים שאינם פוסקים ( בין אם נראים קלינית, או בין אם מאובחנים כב-EEG). 2. פרכוסים תכופים, שביניהם החולה אינו שב לאיתנו 3. פרכוסים תכופים מאד -- זאת הגדרה יחסית גמישה. המצבים שאת מתארת -- מצבים בהם יד ימין רועדת כולה במשך דקות, ואז יד שמאל והבטן והראש -- חשודים כפרכוסים. אם אין חזרה למצב תקין ביניהם -- יש לשקול שמדובר במצב של סטטוס אפילפטיקוס. ניתן לברר את המצב לאשורו על ידי רישום EEG במהלך הפרכוסים וביניהם, אם הדבר טרם נעשה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים