פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/07/2016 | 23:01 | מאת: שירז

דוקטור שלום אמא שלי בת 60 אובחנה כחולת פרקינסון סובלת מרעד קל ביד ימין רציתי לדעת האם זו מחלה שהולכת ומתדרדרת עד לרמה של כיסא גלגלים ? או לרמה סיעודית ? לאחרונה אמא לא מצליחה ממש לתפקד טוב עם היד והיא מאד כואבת לה וגם הרגל ממש מתקשה לעלות מדרגות..השאלה שלי היא אאם זה סימפטומים של המחלה או שאין קשר וזו בעיה אורטופדית?יצא לי לראות חולה פרקינסון צעיר על כיסא גלגלים וחשבתי לעצמי אפ אמא שלי יכולה להגיע למצב כזה בעוד 10 שנים חלילה?האם זו מחלה שדומה לניוון שרירים?תודה על העזרה !!!

לשירז שלום, כדאי שתפני עם אמך למומחה למחלות פרקינסון. סביר שתסמיניה הם חלק ממחלתה. למחלת פרקינסון טיפולים אפקטיביים רבים, שיכולים להמעיט את בטויה ולתת לחולים שנים לא מעטות של חיים בנוחות. אמנם יש דמיון בין כלל במחלות משנרגמות על ידי דלדול רשתות-על של נוירונים, אך ישנו גם שוני רב, על כן מוטב לא להשוות ביניהן. הנוירולוג המומחה למחלת פרקינסון באסף הרופא הוא ד"ר אורן כהן. בתל השומר מובילת התחום היא פרופ' שרון חסין. באיכילוב -- פרופ' ניר גלעדי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

14/07/2016 | 21:37 | מאת: שירז

תודה דוקטור על תשובתך ברמבם/רוטשילד/כרמל מי המוביל בתחום??

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים