תוצאות בדיקת EMG רגליים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/07/2016 | 08:59 | מאת: miki

בוקר טוב פרופסור עקב כאבים בשרירי הרגליים לאחר מאמצים באורך שונה לעיתים בתחילת המאמץ לעיתים הכאב נשאר זמן ממשושך גם לאחר הפסקת המאמץ. בבדיקת EMG רגליים התקבלו התותאות הבאות שריר TIBIALIS ANTERIOR אין פעולה ספונטמית ימין ושמאל צורת פוטנציאלים תקינות בין פולפזיות רחבות גבוהות גיוס חלקי שריר GASTROCNEMIUS אין פעטולה ספונטנית ימין ושמאל צורת פוטנציאלים תקינה גיוס חלקי שריר PARASSPINAL LUMBAR אין פעולה ספונטנית צורת פוטנציאלים תקינות בין פוליפזיות רחבות גבוהות גיןס חלקי שריר VASTUS INTERNUS אין פעולה ספונטנית בשני הצדדים פוטנציאלים תקינות בין פוליפזיות רחבות גבוהות גיוס חלקי ללא סימני דנרבציה פעילה אשמח להסבר מה המשמעות של התוצאות. תודה מיקי

למיקי שלום רב, פענוח תוצאות בדיקה צריך להעשות על ידי מי שהזמין אותה, בשיחה עם הנבדק, מתוך התיחסות לסיבה בגללה הבדיקה הוזמנה לגבי בדיקת EMG -- אם התמונה הקלינית איננה ברורה -- רצוי שהמפרש יהיה נוירולוג עם התענינות מיוחדת בבעיות נוירומוסקולאריות (עצב-שריר), ושתהיה התיחסות גם לאיכות הטכנית של הבדיקה והכשרת מי שבצע אותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים