כאב ראש מטריד - מודה על מתן מענה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/06/2016 | 14:08 | מאת: דניאל

שלום רב, בשבוע האחרון אני חווה כאב ראש ממוקד (מעל עין שמאל). הכאב אינו בעוצמה גדולה ואולם קיים כל הזמן ומפריע (קלות) לתפקוד היומיומי. ישנן פעולות, כגון תזוזת הראש אשר מחמירות את הכאב. פרט לכך אין תסמינים נוספים כגון בחילות, טשטוש ראיה, פרכוסים וכו... האם יש לי סיבה כלשהי לפנות לטיפול רפואי? לציין, אין לי הסטוריה של כאבי ראש כלל.

לדניאל שלום, במקרה של כאב ראש חדש רצוי לבררו, כולל דימות מתאימה של המח, בהקדם. פנה לרופאך המטפל ובהתאם להניתו המשך בבירור מזורז. במקרה של החמרה תוך כדי הבירור -- הגע לחדר מיון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/06/2016 | 11:30 | מאת: דניאל

03/07/2016 | 10:17 | מאת: דניאל

ביצעתי mri ותוצאותיו כדלקמן: מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. מודגמים שינויים נרחבים באות בחומר הלבן מדובר במוקדים המאונכים לחדרים לטרלים בצורה של אצבעות של דוסון. הממצאים מתאימים למוקדים דמיאלינטיבים, נחוץ המשך בירור בשאלה זו. בסדרת SWI אין עדות למוקדי דימום. מודגמים מוקדים גם בגזע המח, בפונס מימין. אין עדות לתהליך תופס מקום. אין עדות להאדרה פתולוגית. סיכום: מוקדים מרובים בחומר הלבן, מתאים לתהליך דמיאלינטיבי, להמשך בירור כולל הדמיה של חוט שדרה צווארי וגבי. מה זה אומר? על מה זה מעיד? המון המון תודה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים