אבחנה של טרשת נפוצה, שאלה לידע כללי.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/06/2016 | 18:21 | מאת: מיכאל

שלום פרופ כרמל, ממה שקראתי והבנתי מהחומר באינטרנט, האבחון של טרשת נפוצה הוא עניין מורכב משום שאין בדיקת מעבדה מיוחדת שיכולה להצביע על אבחנה חיובית של המחלה, וגילוי המחלה יכול לקחת שנים. השאלה שלי היא כזאת, אם לבן אדם יש את כל הסימפוטמים של טרשת נפוצה, הבן אדם ביצע את כל הבדיקות הנדרשות כדי לשלול מחלות עם סימפטומים דומים לטרשת נפוצה, וכל הבדיקות יצאו תקינות (כולל בדיקת ניקור מותני + mri) האם למרות כל הבדיקות שיצאו תקינות, אפשר יהיה לקבוע ולתת אבחנה של טרשת נפוצה, למרות הקושי בגילוי המחלה? מה אותו אדם אמור לעשות, כיצד הוא אמור לחיות, במידה וכל הסימפטומים מצביעים על טרשת נפוצה, אך הבדיקות יוצאות תקינות? תודה מראש על התשובה, אני מקווה שהשאלה שלי היית מובנת. בכבוד רב, מיכאל

למיכאל שלום, אבחנה של טרשת נפוצה מחייבת קיום גם סימטומים מתאימים וגם ממצאים בבדיקה נוירווגית וגם ממצאים תומכיםאו מאשרים בבדיקות עזר, ובהעדר הסבר חלופי. סימפטומים בלבד אינם מובילים לאבחנה של טרשת נפוצה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

15/06/2016 | 22:14 | מאת: מיכאל

תודה רבה פרופסור כרמל.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים