טלאנגיאקטזיה פרונטלית משמאל (בן 18)

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/04/2016 | 13:58 | מאת: ניר

שלום רב, שמי רוני אני בן 18, לפני שבועיים וחצי נשלחתי לבדיקת Mri מוח עקב בעיות רציניות של מתן דחיפות שתן (כל 20 דקות ואפילו פחות אני מרגיש צורך ללכת לשירותים,וזה כבר קרוב לשנה ככה),בתוצאות של ה mri מוח רשום : טלאנגיאקטיזה פרונטלית משמאל,פרט לכך הדמיית המוח בגדר הנורמה. רציתי לדעת מה זה "טלאנגיאקטזיה פרונטלית" ממה זה נובע? איך זה משפיע עליי בכלל? ומה צריך לעשות. תודה רבה.

ליניב שלום, טלנגיקטזיה נוצרת עקב התרחבות מולדת של נימים עורקיים/וורידיים. במקרים רבים מדובר בממצא אקראי, ללא כל השפעה. באשר למשמעותו לגביך -- יש לשוחח עם הרופא שהזמין את הבדיקה. נראה שאין בממצא כדי להסביר ישירות תכיפות במתן שתן. המשך בבירור. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים