תופעות לוואי מטגרטול?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

31/03/2016 | 18:57 | מאת: ריקי

שלום רב. בעלי מטופל בטגרטול מזה כשבועיים, עקב טריגמינל נאורלגיה בלחי. כ- 9 ימים לאחר תחילת הנטילה, החלה פריחה על הבטן שהלכה והתפשטה לאיברים אחרים: פריחה אדומה מעט בולטת, שהפכה מנקודות לכתמים ענקיים אדומים, בירכיים, בגב, בגב כפות הרגליים, כמעט בכל הגוף להוציא אזור הפנים. רופאת המשפחה חשבה שמדובר בווירוס. אתמול החלו להופיע בלוטות לימה מוגדלות תחת הלסת והיום- בלוטות לימפה מוגדלות בכל מקום: ראש, צוואר, כתפיים וכו'. הרופאה סבורה כעת שמדובר בתופעות מהטגרטול. אנחנו דואגים ומבולבלים. כשהוא מפסיק לקחת את התרופה, יש לו כאבי תופת (בלחי). מה לעשות? איך אפשר לדעת ממה נובעות התופעות? תודה מראש.

לריקי שלום, את מתארת מצב שעלול להחמיר במהירות. אנא פני מידית לחדר המיון הקרוב לביתכם, כדי להתאשפז לקבלת טיפול באישפוז. אם לרופאים יש שאלות -- הם יכולים להתקשר אלי דרך מרכזיית אסף הרופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים