מסטינון - שינוי במינון כדורים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

07/02/2016 | 20:29 | מאת: ר

שלום רב, לאימי (בת 84)יש כבר הרבה שנים מסטניה גרביס, המחלה התגלתה כאשר החלה לראות כפול ואז הסתבר שבלוטת התימוס גדלה ובעקבות כך עברה ניתוח להסרת הבלוטה. מאז היא נוטלת כדור אחד מסטינון 60 מ"ג. זה אומנם לא חדש שהיא מתעייפת לאחר מאמץ וזה מלווה בכאב בצלעות, אך לאחרונה זה החמיר ורופא המשפחה שבדק אותה אמר שזה כנראה קשור למסטניה והפנה אותה לנוירולוגית. לפני כעשרה ימים, הלכתי בשמה לרופאה, שהחליטה על פי הנתונים להעלות את מינון הכדורים. בהתחלה לשני כדורים ביום ומאתמול היא נוטלת שלושה כדורים ביום. מה שאבקש לדעת זה תוך כמה זמן השינוי במינון הכדורים אמור להתחיל להשפיע, כי עדיין לא חלה הטבה. תודה מראש

לר' שלום, על פי רוב רואים השפעה של העלאת מינון מסטינון באופן די מידי. כדאי ללכת לנוירולוגית יחד עם אמך, כדי לברר את המצב, ובעקר אם ההחמרה במצבה קשורה להחמרה במיסתניה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים