ממצאים לא ברורים בסריקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/09/2012 | 15:41 | מאת: פלד

לאחרונה בעקבות אשפוז עברתי פעמיים סריקת מוח בMRI בפענוח האחרון נאמר: מעל לטנטוריום: משמאל מבנה שמור.מימין באונה הטמפורלית הימנית מודגם תהליך שאתי איפלטרטיבי הנראה כמורכב מאלמנטים מואדרים אחדים חלקם בצורה טבעתית וחלקם בצורה כתמית ממדי הקטע המואדר בצירים סגיטלי 53.5מ"מ קורונלי 25.5 מ"מ ובגובה20.8מ"מ.בנוסף מודגם תהליך שאתי אינפלטרטיבי ללא האדרה המקיף את הקטע המואדר לעיל. קימת גם מעורבות של ההיפוקמפוס הימני.לאחר הזרקת גדולוניום מודגמת אותה האדרה טבעתית כתמית בנגע המתואר באונה הימנית.מבנה תקין של עצמות הקלבריה והרקמות הרכות ההיקפיות וכן של האוכף התורכי כנל לגבי ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.לנוכח הדינמיקה המתוארת מדובר בתהליך מדרגה גבוהה או GBM.האם אפשר לקבל הסבר בשפת העם במה מדובר ובעיקר הסבר מהו תהליך שאתי איפלטרטיבי וכן מהזה GBM (האם גליומה?) בנוסף מה הטפול הנדרש לבעיה מסוג זה (נתוח להוצאת גידול או לאבחון החומרה?)אודה לכם על תשובה מהירה בנושא.

27/09/2012 | 08:25 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום רב, בדיקה לא תקינה ודורשת תשומת לב של נוירוכירורג בהקדם האפשרי.

27/09/2012 | 10:44 | מאת: פלד

אי תקינות הבדיקה היתה ידועה לי אני בקשתי הסבר בשפה פשוטה למושגים הבאים: 1.תהליך שאתי אינפלטרטיבי 2.GBM אודה לכם על תשובה מהירה בנושא!

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים