מחלת כלי דם קטנים במוח?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/09/2012 | 10:32 | מאת: גלי

שלום אני בחורב בת 47 עם אירוע של מעיין דקירה חזקה בקודקוד הראש ולאחר מכן רדימות פלג גוף שמאל לאחר בירור בבי"ח חשבו בהתחלה אירוע מוח.לאחר מכן שללו לא במאה אחוז.גם טרשת נפוצה עד לא בטוחים אם זה זה.בהמייר מוח רואים נגעיים בחומר הלבן דו"צ.אמרו שייתכן על רקע של מחלת כלי דם קטנים במוח.או כאבי ראש כרוניים.או טראומה קלה בעבר.אני עדיין ללא אבחנה חד משמעית.בהתחלה הייתי צולעת עכשיו אני הולכת בסדר אבל עדיין נשארה חולשת פלג גוף שמאל.הייתי בחורה בריאה לפני זה לא מעשנת.ללא לחץ דם.או כולסטרול גבוהה. לאחרונה יש לי כאבי ראש קודקודיים עם חולשה בהליכה כלומאר: רגליים מתעייפות מהר. האם יכול להיות שמדובר במחלת כלי דם קטנים במוח? ואיזה בירור צריך ומהו הטיפול? אבקש את תשובתך בבקשה... שנה טובה וחג שמח!

12/09/2012 | 08:34 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום רב, מה בדיקות שנעשו עד עכשיו?

12/09/2012 | 15:37 | מאת: גלי

שלום ד"ר.הבדיקות שנעשו לי עד עכשיו הם: המייר מוח.CT אנגיו'.EMG.בדיקות דם לB12.היה לי חוסר בB 12. טופלתי בזריקות.ועדיין אני נוטלת B 12 בכדורים מתחת ללשון. ומקבלת גם קרטיה 100 מ"ג. את הסיטי אנג'יו.נתן לי רופא פרטי לעשות ולא הרופא בקהילה ואז הוא אמר לי שישנו איזה כתם שחור כזה שלא צריך להיות. לא הבנתי למה כוונתו.האם זה שייך לכלי דם קטנים במוח? אם אפשר בבקשה לדעת מה ההמשך בירור שאני צריכה לעשות? והאם הכוון יכול להיות מחלת כלי דם קטנים במוח? שנה טובה וחג שמח! תודה גלי.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים