מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/08/2012 | 21:30 | מאת: תמי

ד"ר שיכמן שלום, אני רוצה להתייעץ איתך בבקשה אם תוכל לעזור לי אודה לך. אני בת 20, מזה זמן רב אני סובלת ממיגרנות הקאות וסחרחורות, הייתי אצל נירולוגית והיא נתנה לי כטיפול מונע את התרופה ELATROLET כדור שאני אמורה לקחת כל יום. אני בת 20 והייתי עם דודה שלי שהיא אחות בבית חולים והיא טענה שהתרופה הזו לא מתאימה לי, שהיא גורמת להמון תופעות לוואי, השמנה ודיכאון שגורמת לתאבון גדול. הרופאה נתנה לי בנוסף כדור בשם SUMATRIDEX כאשר יש לי התקף מיגרנה לקחת אותה. אני לא יודעת מה לעשות, האם זה באמת מומלץ לקחת את הכדורים האלה? האם הם ישפיעו לרעה או שבסה"כ יגרמו לי לחולשה בתחילת הטיפול כפי שהרופאה ציינה ואח"כ אני פשוט אתרגל לתרופה? אודה לתשובה תמי

06/08/2012 | 08:24 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום, במידה ויש לך תדירות גבוהה של התקפות מיגרנה יש מקום לחשוב על טיפול מניעתי. 1. למשל לבדוק מהלך יום רגיל ולנסות לסדר אוכל ושינה. 2. לדבר עם רופא נשים על שינוי סוג גלולות. 3. רפואה משלימה, דיקור סיני ועוד. 4. טיפול תרותי יום-יומי לתקופת חודשים. יש כמוון אופציות אחרות מעבר לאלטרולט כמו דרלין, טופיטרים ועוד.

06/08/2012 | 13:55 | מאת: תמי

אני לא לוקחת גלולות, ושמעתי על דיקור סיני. אבל הרופאה המליצה לי על התרופות הללו, השאלה אם באמת מומלץ לקחת אותם או לפחות לנסות? אם זה לא משפיע לרעה על בחורה בגילי (20)? תודה תמי

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים