היפוקסיה והפרעה בזיכרון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/06/2018 | 16:28 | מאת: יגאל

לכבוד פרופסור, שלום! אני בן 56, סובל מפיברוזיס קשה של ריאות עם ירידה בסטורציה. ללא מחלות כרוניות אחרות. אני משתמש במחולל חמצן בשעות הלילה ובהליכה. בחודשים האחרונים קיימת החמרה של פגיעה ריאתית וירידה נוספת בסטורציה (ירידה עד 79% בהליכה). יחד עם זאת, הופיעו קשיים להיזכר מה עשיתי לפני מספר הדקות. ליתר דיוק, אני זוכר את המעשה, אך כעבור מספר דקות, לא יכול להיזכר האם זה היה כעת או, למשל, אתמול. הזיכרון לכל הדברים שהיו בעבר ללא שינוי. האם, באופן תיורטי כמובן, יש מצב שקשיי זיכרון קשורים לסטורציה נמוכה? תודה רבה.

ליגאל שלום, יתכן, אך כדאי לבדוק גם אפשרויות אחרות. הגע לרופא המשפחה ולנוירולוג בהקדם. מכל מקום כדאי מאד להמנע מהיפוקסיה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים