בדיקה נוירולגית כואבת?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

11/05/2018 | 07:53 | מאת: מ

בוקר טוב.. קראתי שמשתמשים בדברים חדים בבדיקה כדי לראות את התגובה רציתי לשאול במה משתמשים והאם זה כואב? וכמה זמן החלק הכואב נמשך? תודה

ככלל -- בדיקה נוירולוגית רגילה איננה כואבת. "דברים חדים" יכול להיות משהו כמו קיסם, בנגיעה קלה. קיימת בדיקה חשמלית בשם EMG. שם מדובר בגרויים חשמליים (כמו 'פליק' על העור) ודקירות קטנות של שרירים, שמורגשות מעט יותר. לרוב נמוג עם תום הבדיקה, או לאחר מספר שעות (דקירת מחט). בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/05/2018 | 14:05 | מאת: מ

בפגישה הראשונה עם הנוירולוג עושים את ה EMG או שזה בדיקה שמפנים אליה? צריכה תשובה דחוף כי אם יש סיכוי הכי קטן שעושים את זה בפגישה הראשונה אני מבטלת את התור... קראתי על הבדיקה באנטרנט ואני לא מתכוונת לעשות אותה אם אצטרך

לא עושים EMG אלא אם תואם ונקבע מראש. אינו חלק מן הבדיקה הנוריולוגית הראשונית. מכל מקום -- את רשאית להסכים או לא להסכים לכל מרכיב של הבדיקה, בנפרד. אין מקום לחשש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים