חומר ניגוד בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

07/05/2018 | 18:54 | מאת: מגי

שלום, רציתי לשאול אם יש חדש בעניין חומר הניגוד שמוזרק ב MRI מח ויצא מחקר לפני חצי שנה שהוא נשאר במח ועדיין לא יודעים מה הסיכונים. האם כבר יש השערה מה הסיכונים? האם לדעתך אם יהיה משהו חדש זה יתפרסם איפשהו לקהל הרחב?

למגי שלום רב, גם אני קראתי. מדובר על שאלה לגבי סכנה שכעת אין דרך להעריך אם קיימת או לא. השאלה עלתה לגבי מי שנזקקים לבדיקות MRI חוזרות, עם חומר ניגוד, כי שם מתעוררת שאלת ההצטברות. יש לאזן את האפשרות שיש סכנה שאיננו יודעים עליה כעת עם היתרון שמביאות הבדיקות החוזרות במחלות בהן נדרשות בדיקות חוזרות. האיזון צריך להעשות הן ברמת התפיסה הכללית, והן ברמת המטופל הבודד. רמת המטופל הבודד - קשורה לנסיבות, וההתיחסות צריכה להיות במסגרת התכנית הטיפולית האישית. אני מקווה שאם יהיה עדכון הוא יזכה לתהודה הולמת, בין אם בעל מסר מדאיג ובין אם בעל מסר מרגיע. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/05/2018 | 19:51 | מאת: מגי

תודה אני צריכה לעשות MRI פעם בשנה ואני כל הזמן מחפשת אחרי מאמרים בנושא כי זה מדאיג... יש מצב שאשאל עוד חצי שנה שוב את אותה שאלה (אם יש חדש). תודה בינתיים

07/05/2018 | 21:52 | מאת: רזי

אני אמור לעבור בדיקת MRE מעיים דקים, האם החומר הוא אותו חומר שמוזרק כמו ב MRI מח? אני מאד רגיש לנוזל אגב כי בעבר עשיתי CT וחטפתי שלשולים וחום גבוה. ממה שאני מבין יש 2 תרופות שאפשר לקחת 13 שעות לפני הבדיקה נכון? האם יש צורך?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים