נגישות
נגישות

שילוב של כדורים או כדור משלב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/03/2018 | 11:23 | מאת: שירה

שלום, הבנתי שאסור לקחת ריטלין כאשר נוטלים פרוזאק.. שמעתי שמועה שיש כדור שעושה מין שילוב של ריכוז ושל הקלה מנטלית. האם נתקלת? האם ממליץ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, קיים מאמר משנת 1993 J Child Adolesc Psychopharmacol. 1993 Spring;3(1):1-10. doi: 10.1089/cap.1993.3.1. Fluoxetine and methylphenidate in combination for treatment of attention deficit disorder and comorbid depressive disorder. שתאר שמוש משולב מוצלח ובטוח בילדים. אני מניח שיש לא מעט נסיון בטיפול משולב בשתי התרופות. למרות זאת, מבחינת בטיחות, יש להביא בחשבון אזהרה: Moderate fluoxetine ↔ methylphenidate Applies to:Prozac (fluoxetine) and Ritalin (methylphenidate) Methylphenidate may increase the blood levels and effects of FLUoxetine. You may be more likely to experience side effects, including a rare but serious condition called the serotonin syndrome, which may include symptoms such as confusion, hallucination, seizure, extreme changes in blood pressure, increased heart rate, fever, excessive sweating, shivering or shaking, blurred vision, muscle spasm or stiffness, tremor, incoordination, stomach cramp, nausea, vomiting, and diarrhea. Contact your doctor if you experience increased side effects or your condition changes during treatment with these medications. You may need a dose adjustment or more frequent monitoring by your doctor to safely use both medications. It is important to tell your doctor about all other medications you use, including vitamins and herbs. Do not stop using any medications without first talking to your doctor. שמתארת סכנה מוגברת לתופעות לוואי הנובעות מהגברת השפעת הפרוזאק על ידי ריטרלין, לעתים בצורה בלתי צפויה. קיומה של סכנה אין פרושה שכולם נתקלים בה, אלא שצריך להזהר. על כן -- אם יש סיבה לשקול שמוש בשתי התרופות או תרופות הדומות להן -- השקול צריך להיות תוך מודעות לאשפרויות התועלת ושל הסכונים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים