ויוואנס וסיכון לפרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/03/2018 | 22:30 | מאת: אביתר

שלום רב, קיבלתי מרשם לויוואנס 50 לצורך טיפול בהפרעת קשב וריכוז בלימודים (אני בן 30+, בריא בדר"כ). קראתי באינטרנט מספר מחקרים חדשים שמדברים על קשר אפשרי בין אמפיטמינים לבין סיכון מוגבר למחלת פרקינסון. במחקרים הוצגו נתונים משמעותיים לדעתי (גידול של 60%), וממה שהבנתי חוקרים מעריכים שאמפיטמינים הורסים את המערכת שמייצרת דופמין, ובעצם מכשירים את הקרקע להיווצרות פרקינסון. אני חושש גם מכיוון שיש לי סיפור של המחלה במשפחה (הורי הורים), כך שממילא אני כנראה בסיכון גנטי מוגבר. האם לדעתך החשש כאן מוצדק - כאשר השימוש במינון 50 מ"ג, או שההתייחסות בהקשר של סיכון לפרקינסון נוגעת יותר לנרקומנים שצורכים אמפיטמינים באופן לא מבוקר או לא חוקי? מכיוון שלא מדובר בתרופה מצילת חיים, אלא בעיקר בתרופה "מצילת לימודים" (שזה גם חשוב מאד, אבל בכל זאת... ) אצטער מאד לגלות בעוד כמה שנים - לאחר שיתפרסמו מחקרים נוספים - שגרמתי לעצמי לנזק בריאותי רציני... בתודה מראש ! שבוע טוב

לאביתר שלום רב, אלא שאלות מצויינות להפנות לרופא שנתן את המרשם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

19/03/2018 | 19:47 | מאת: אביתר

אם הרופא המטפל (פסיכיאטר) היה משיב לעניין מבלי להתחמק באלגנטיות מתשובה ברורה, לא הייתי נזקק לשאול רופאים אחרים באינטרנט. שאלתי היא כללית, ונוגעת לקשר אפשרי בין ויוואנס (ואמפיטמינים ל- adhd/add בכלל) ובין הסיכוי לפרקינסון ומחלות אחרות. אשמח אם תוכל להשיב ברמה הכללית - זהו כינוי ולא שמי האמיתי. (נשים לרגע בצד את מקרי הפרקינסון במשפחה). בתודה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים