חומר ניגוד בבדיקות MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/10/2017 | 00:09 | מאת: מגי

שלום וברכה, אני צריכה לעשות MRI מח וקראתי שהחומר גדולניום שמוזרק מצטבר במח ולא מתפוגג ועדיין לא יודעים מה תהיה ההשפעה לטווח הארוך ולמה זה עלול לגרום. זה משהו שהתפרסם לאחרונה. עשיתי כבר בדיקה כזו בעבר. ועכשיו אני מאוד חוששת... אני לא מצליחה למצוא מידע על הסיכונים והכל מעורפל מאוד באנטרנט... נראה שעדיין לא יודעים הרבה על הנושא.. אם לא יודעים אז למה ממהרים לכתוב ולפרסם את זה? אשמח לדעת האם יש לרופאים מידע נוסף לגבי זה מעבר למה שרשום באתרים הרגילים?

למגי שלום, אין לי מידע נוסף או חדש, מאידך, אינני רואה סיבה לחשוש. כל בדיקה מתבצעת כי חושבים שיתרונותיה עולים על הסכון בביצועה, כולל סכונים ארוכי טווח, שאינם ידועים כעת. אם יש צורך בבדיקה אז מבצעים אותה. אם אין בה צורך - אז גם אין אין לה סכונים בלתי ידועים - לא מבצעים אותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/10/2017 | 06:59 | מאת: מגי

אני מבינה מה אתה כותב ועדיין... זה משהו שהתפרסם רק לפני חודש. איך רופא יודע שהתועלת של הבדיקה עולה על הסיכון אם לא יודעים עדיין מה הסיכון? בינתיים רק גילו שהחומר ניגוד לא יוצא מהגוף ולא גילו מה הסיכון. אני צריכה לעשות בדיקת מעקב כל שנה (ועכשיו זו תהיה השניה).. אני אגיע למצב שבמקום דם יזרום לי חומר ניגוד...ואני עוד צעירה... ואם כל בדיקה כזו מקצרת חיים בכמה שנים ועדיין לא גילו? ואולי זה היה משפיע על ההחלטה אם לתת לי את הבדיקה או לא? עד עכשיו חשבתי שלבדיקה הזו אין סיכונים בכלל.... עשיתי גם CT מח בעבר... וכשביקשתי מהרופא שישקול שוב כי יש מלא קרינה הוא הסביר לי שחייב תשובה מהירה ושם באמת התועלת עלתה על הסיכון כי הרופא ידע מה הסיכון (עשיתי ניתוח חרום). בכל אופן, את הנוירולוג אני לא אראה לפני תאריך הבדיקה... כבר הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר לי שזה מחקר שיצא ב 2015 ואם היו חושבים שיש סיכון גדול למטופל היו מפסיקים לעשות בדיקות במיידי. ובכל מקרה זו הבדיקה הכי מדויקת שיש היום (לפי חוזר לרופאים שהם קיבלו חודש שעבר). אני לא יודעת מה לעשות... אני גם חושבת שאין אינטרס לשלוח לבדיקה כזו אם זה באמת מסוכן ולא חשוב (כי היא גם יקרה מאוד). תודה רבה על התשובה וסליחה על אורך ההודעה אני פשוט מבולבלת. מגי

קבלת כעת תשובה זהה מרופא המשפחה, ממני, ומן הנוירולוג ששלח אותך לבדיקה. לא הפסקנו לבצע MRI כאשר יש צורך לעשות זאת. חומר הניגוד אינו נשאר בדם. גם הכמות שנשארת במוח איננה יכולה להיות רבה, כי אינו נראה כעבור שעות ספורות. שעי לעצת רופאייך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים