נשימות ודיבור.......

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

11/09/2017 | 23:51 | מאת: עינת

שלום. אני בת 33. אסמתית. יש לי בעיה בשנה האחרונה שאני כאילו שכחתי איך נושמים. לא מצליחה לדבר משפטים שלמים. לפעמים מעדיפה לשתוק וגם אז זה לא ממש מניח לי. אומנם רשמתי שאני אסמתית אבל לאחר ברור מול רופא מקצועי מטפל זו לא בעיה של אסתמה, עשיתי גם תיפקודי ריאות אשר יצאו תקינות. לאחר קריאה קצת באינטרנט הופיע שהבעיה יכולה להיות נוירולוגית. אודה לתשובתך האם הבעיה אכן יכולה להיות נוירולוגית... חשוב לציין שאני עושה מספר תרגילי נשימות שראיתי באינטרנט כמו לקחת 3 נשימות , לעצור 3 שניות ולהוציא יוער למשך 6 שניות... לעיתים זה עוזר. אבל הבעיה חוזרת לאחר כמה דק'/ שעות.. תודה...

לעינת שלום רב, אין דרך לדעת אם בעייתך יכולה להיות על בסיס נוירולוגי, ואיזה בסיס נוירולוגי, מתוך תאור בלבד. אני מציע שתגשי לנוירולוג עם עניין בהפרעות תנועה כדי להבדק. אם ימצא בסיס נוירולוגי - יאבחן ויטפל. אם לא, ויתכן גם אם כן -- יהיה מקום להתיעץ, בהמשך, עם speech therapist. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים