שימוש במודפיניל/פרוביג'יל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/09/2017 | 12:36 | מאת: דוד

שלום פרופ'. מזה זמן מה אני סובל משינה לקויה, עקב מחיצה עקומה באף. הומלץ לנתח, אך מכוון שאני חייל כרגע מערכת הרפואה הצבאית לא ששה לנתח אותי. הדבר פוגע בשינה, וגורם לכך שימים רבים עוברים לי בעייפות קשה (אפילו שאני מקפיד לישון 8 שעות בכל לילה). הדבר מחמיר עם הזמן, ובתקופה האחרונה איכות החיים שלי נפגעת באופן קשה מהמצב (עד כדי כך שפשוט אין לי כוח, עקב עייפות, לדברים רבים בחיי). דרך ההתמודדות שלי עד כה הייתה שתיית קפה. אך המינונים שאני צורך עולים ועולים, והשפעת הקפאין כבר לא חזקה עליי. קראתי על תרופה בשם מודפיניל, שיכולה לעזור. כאמור אני בצבא, ולראות נוירולוג מאוד קשה וכנראה שלא יקרה בחצי השנה הקרובה, ולכן אני פונה לייעוץ כאן: האם התרופה מומלצת? האם ידועות השפעות שליליות וסיכונים? תודה.

לדוד שלום רב, עד כמה שהדבר מצער, אפך עקום מזה שנים, ולכן אין סיבה מיוחדת שהצבא "ישוש" כדברך לטפל באפך בהיותך חייל. אין הדבר אומר, שלא יהיה לצבא עניין רב לברר את מצבך כעת, מדוע פחות טוב מבעבר, וכיצד ניתן לעזר לך. נהפוך הוא. חובה עליך לפנות לרופאיך בצבא, ולעדכן אותם לגבי מצבך, כדי שיוכלו לעזור לך. אין המדור יכול לתת יעוץ פרטני, כי יעוץ פרטני מחייב בדיקה. בתור מידע כללי -- שתיית קפה במינונים גבוהים לעתים תכופות גורמת להפרעת שינה ולעייפות קשה ביום. פנה אל רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים