הרחבת חדרים במוח בשל עודף נוזלים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/07/2017 | 10:49 | מאת: נירה

בעלי אובחן בתופעה של הרחבת חדרים במוח בשל עודף נוזלים והומלץ לו לעבור ניתוח דלק- שאנט-. רציתי לברר מהו בדיוק ניתוח זה,מה סכנותיו,מה אורך האישפוז וההחלמה. האין פתרון תרופתי לניקוז הנוזלים.בלי התערבות בהליך כירורגי?תודה על תשובתך המהירה.

לנירה שלום רב, מידע כללי על NPH, בעברית, ניתן למצוא באתר: http://drharnof.com/page5-9.html מתוכו העתקתי את השורות הבאות: "ניתוחי הידרוצפלוס נמשכים לרוב כשעה וחצי לכל היותר, ובמהלכם יבוצע חתך זעיר בראש, לצד שני חתכים נוספים בצוואר ובבטן, בעזרתם תובל הצינורית אל חלל הבטן. ההתאוששות מניתוחים אלו נחשבת קלה יחסית, וכבר לאחר כמה ימים יוכל המנותח לשוב לפעילות יומיומית לא מאומצת. השאנט ייוותר בגוף המטופל לאורך כל ימי חייו, מבלי להשפיע על תפקודו היומיומי." יעוץ פרטני לגבי הסכויים והסכונים בבעלך מחייב יעוץ פרטני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים