דאגה בקשר לרמת אפנוטין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

20/06/2017 | 23:18 | מאת: מיכל

שלום רב. קרובת משפחתי התחילה לקחת אפנוטין, כשנה לאחר ארוע מוחי שהיא עברה, בצד ימין של הגוף. בנוסף לזאת היא לוקחת, קלקסן ולנטוס וציפרלקס. היא לוקחת את האפנוטין נגיד חודש ושבוע בערך, בהתחלה לקחה 300 ליום ועכשיו כבר כמה זמן 400 ליום, (4 פעמים ביום), התרופה לא מגיעה לרמה הרצויה, זה היה 5.8 ועכשיו זה 5.3 מה יכולה להיות הסיבה לזה? מה ניתן לעשות? היא מודאגת, הרופא שלה יחזור רק עוד כמה ימים. ביום, האחרון היא התחילה גם אנטיביוטיקה רוקסו, לפני הוראת רופא, על דלקת בגרון. תודה מיכל

למיכל שלום רב, ישנן סבות רבות לרמת אפנוטין נמוכה בדם, החל מבעיות בספיגה מן המעיים, דרך הבדלים בין אנשים שונים בקצב סלוק התרופה מן הדם (על ידי הכבד), ובדרך אפשרויות של השפעת תרופות נוספות (על סלוק האפנוטין מן הדם על ידי הכבד), כאשר ישנם הבדלים אישיים בכל אלה. בנוסף - אצל אנשים עם רמת אלבומין (סוג של חלבון) נמוכה בדם - מתקבלות תוצאות נמוכות, שאינן משקפות נכונה את כמות התרופה ה"חפשית" בדם, הזמינה לתאים. אין ברירה אלא לשוחח עם רופאה או מי שמחליף את רופאה. רצוי בנסיבות אלה יעוץ נוירולוג פרטני בהקדם, כי העניין מורכב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים