ציסטה בבלוטת הפינאליס והטרוטופיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

07/06/2017 | 23:28 | מאת: לי

היי, אני בת 19 ולפני כשלוש שנים ביצעתי MRI בגלל כאבי ראש מעירים משינה ומלווים בסחרחורות בסיכום: חשד לפוקוס בודד של HETEROTOPIA SUBEPENDIMAL בטריגונום מימין. שינויים ציסטאים בבלוטת הפינאליס אשר אינה מוגדלת. ביצעתי בדיקת EEG שיצאה תקינה וגם בדיקה אצל רופאת עיניים שגם היא יצאה תקינה. יש לציין שבתקופה האחרונה שוב חזרו הכאבי ראש אחרי תקופה של שקט ובנוסף, יש לי עייפות כרונית. גם אם אשן 8 שעות וגם אם אשן 12 שעות ואפילו אם אנוח בצהריים עדיין אני עיפה, בנוסף הרבה פעמים אני מתעוררת בלילה וקשה לי לחזור לישון. יש לי תור שחיכיתי אליו כבר ארבעה חודשים (מכיוון שאני בצבא) לנוירולוג בשבוע הבא, אבל אין לי מושג מה כל אלה אומרים ואני לא רוצה לבוא בחוסר ודאות. מה לפי דעתך יעשו לי? יש לציין שבבדיקות דם מקיפות שביצעתי הכל תקין כולל ברזל והמוגלובין כך שאין לי שמץ ממה העייפות נובעת? האם יש סיכוי שזה מהציסטה? יש לציין שאני בחצי שנה האחרונה סובלת מבעיות בזיכרון, שוכחת דברים שקרו אתמול או אפילו לפני שעתיים. מתקשה בפעולות הכי בסיסיות של לזכור דברים פשוטים. בהמשך לשאלתי, לאחר פגישה אצל הנוירולוג, הוא שלח להמשך בירורים כגון רופאת עיניים, EEG בחסך שינה, שוב MRI וכו. בנוסף קיבלתי מרשם לאלטרולט 10 מ"ג פעם ביום וטריבמין 2 ביום 250 מ"ג כי מסתבר שיש לי חוסר בB12 שאלתי היא מה תהיינה השפעות הכדורים עליי? האם יש פגיעה ביעילות גלולות או אינטרקציה כל שהיא איתן? וגם מתי עליי ליטול כל אחד מהכדורים? האם יש בעיה ליטול ביחד?

לפוני המדור וקוראיו, וגם לפונה הנוכחית, לי -- ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ועתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים