טיפול בשיתוק בעצם הפנים (BELL'S PALSY)

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/05/2017 | 18:48 | מאת: סנדרה

ערב טוב, לפני כחודשיים (20/3) בן זוגי קיבל בפעם השניה בחייו (פעם ראשונה הייתה לפני כ-9 שנים) שיתוק בעצב הפנים. הוא קיבל טיפול בפרניזון לכשבועיים ובזה הסתיים הטיפול התרופתי. מאחר ולא בדקו את האופציה שמדובר בשיתוק שנוגע מוירוס לא עלתה אפילו האופציה לתת לו טיפול באציקלוביר. אנחנו חיים באיטליה ונאמר לנו כאן כי הגישה שאומרת שהמחלה יכולה לנבוע מוירוס היא לא מקובלת ולכן לא ניתן לקבל אציקלוביר לטיפול. השאלה שלי היא כזו, מאחר ועברו כבר חודשיים ולא נראה שום שיפור (מה גם שמלכתחילה אנחנו מאמינים שגם הפעם וגם בפעם שעברה השיתוק דווקא כן נבע מוירוס) למרות שהוא עושה תרגילים פיזיותרפיים ואף טיפולי חשמל מדי פעם (EMS+TENS) הייתי רוצה לדעת האם לפי דעתך ניתן להתחיל טיפול באציקלוביר אף על פי שעבר כבר הרבה זמן מאז הופעת המחלה... האם זה בכלל יכול עדיין לעזור? במידה וכן השאלה היא לכמה זמן (ובאיזה מינון) צריך לקחת את התרופה

לסנדרה שלום רב, השאלה שאת מעלה מורכבת, ואין אפשרות שאתיחס אליה ממרחקים. מתן חוות דעת פרטנית מחייבת שיחת פנים אל פנים ובדיקה. אני מציע שתפנו אל נוירולוג מקומי טוב, למשל, מי שעובד במסגרת בית חולים אוניברסיטאי, לקבלת חוות דעת נוספת שתכלול התיחסות לעובדה שמדובר בארוע שני, וכן התיחסות לכל שאלותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/05/2017 | 11:24 | מאת: סנדרה

תודה רבה על המענה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים