חייל בן 20 עם האטה בדיבור ואירועים של אי הבנת שיח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/05/2017 | 12:49 | מאת: נורית

שלום, בני בן 20 ומשרת בצבא ( כלוחם בתותחנים). כמה חודשים אחרי גיוסו החלו אירועים של אי הבנת הנקרא ( לזה אנחנו שמנו לב והוא לא) ואי הבנת מה שמדובר אליו. לדבריו, קורה שהוא מבקש מהדובר לחזור על דבריו כמה פעמים כדי שיבין את הנאמר, כי זה נשמע לו "ג'יבריש". כמו כן, הוא מדבר לאט יותר אלא אם שותה קפה וזה קצת מחזיר את קצב הדיבור הרגיל. אבקש לציין כי הוא סבל מאנמיה וכיום עדיין פריטין נמוך. אנא הצעתך מה ניתו לעשות כדי לעזור לו? תודה מקרב לב!

לנורית שלום, אם בעיתו לא נפתרה במסגרת אמבולטורית, ואין הסבר למצבו -- יתכן שכדאי להשלים את הברור באשפוז במחלקה פנימית או נוירולוגית אוניברסיטאית. כך -- כל המומחים הרלווטניים יגיעו אליו והוא לא יצטרך להתרוצץ בין רופאים. רצוי קרובה למקום מגוריו, כדי להקל את השתתפותכם, אם יסכים. אם תלכו במסלול זה - שיביא איתו תוצאות כל היעוצים והבדיקות שעבר + בדיקות דימות על דיסק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

04/05/2017 | 00:01 | מאת: נורית

תודה רבה. אנסה להסדיר לו בדיקות רפואיות כעצתך. שבת שלום.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים