פענוח בדיקת MRI בפעם השניה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/04/2017 | 09:39 | מאת: מלי

היי הבדיקה נעשתה עקב הפרעות זיכרון שאובחן כאלצהיימר ונעשתה בפעם השניה כי יש ירידה ניכרת בזיכרון בזמן קצר.אשמח לפענוח של הבדיקה: חדרי המוח, החללים התת עכבישיים, הסולטים והציסטרנות הבזליות הודגמו מורחבים במידה בולטת סימטרית מתאימים לאטרופיה מוחית. בולטת יותר בקרניים הטמפורליות והאוקסיפיטליות משני הצדדים וכן הרחבה בולטת יותר של החללים התת עכבישיים והסולצים בהיקף האונות הפרונטליות משני הצדדים. בסדרת ה Flair הודגמו אותות היפראינטנסים מסביב לקרניים האוקסיפיטליות והטמפורליות של החדרים הלטרלים משני הצדדים ומוקדעם קטנים יותר סב קורטיקלית פרונטלית וטמפורלית משני הצדדים המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן. אין עדות לאזור האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות לתהליך תופס מקום אין עדות לאוטם בסדרת Dwi אין עדות למשקעים דימומיים בסדרת swi ו bold לסיכום סימני אטרופיה מוחית ניכרת וממצאים בחלקם מתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן ובחלקם אותות היפראינטנסים מסביב לקרניים האוקסיפיטליות והטמפורליות של החדרים הלטרלים משני הצדדים. יתכן מחלה דגנרטיבית עם אטרופיה פרונטו טמפורלית, אחר? ממצאים אלה ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת. תודה!

דיון בתוצאות בדיקה חייב להעשות באופן פרטני על ידי מי שבדק את החולה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים