מצמוצים ועווית בפנים בשעת לחץ - טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/03/2017 | 10:34 | מאת: סמדר

לפני כשבוע הכרתי להורים שלי את חבר שלי המדהים. אמא שלי טוענת שיש לו טיקים ושזה מחלה ניורולוגית, לא ידעתי שיש כזה דבר, אני פרשתי את זה כמצמוצים בעיניים (מאז שאמרו לי אני שמה לב שזה לא רק תזוזה של העפעף זה יותר מזה, יש עווית בפנים בשעת המצמוץ) ניסיתי לדבר אתו על זה, וראיתי שזה מאד מלחיץ אותו, והוא לא נותן לי לדבר על זה, שמתי לב שהוא מתרגש ולחוץ זה מתגבר. בכללי זה לא הפריע לי, אבל אם זה סוג של מחלה הייתי רוצה לדעת מה זה אומר. חברה אפילו אמרה לי שזה יכול להגרם מתרופות של מחלות נפש וזה מאד מלחיץ. השאלות שלי 1. האם באמת אני צריכה לחשוש שזה תופעת לוואי של איזה תרופה? 2. האם זה מחמיר עם הגיל? 3. האם זה תורשתי?

לסמדר שלום רב, 1. אין צורך להלחץ, ולפסול את חברך על הסף. 2. שאלות פרטניות -- מוטב שתעננה במסגרת יעוץ נוירולוגי פרטני, פנים אל פנים, לאחר שיחה עם חברך ובדיקתו. בברכת בריאות והמשך קשר מוצלח, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים