שאלה מתוך סקרנות לגבי ריצודי אישונים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/03/2017 | 14:25 | מאת: אלעדa

שלום. השאלה שלי אולי מעט מוזרה אבל מאד מסקרנת אותי: במהלך השנים התגבשה אצלי תחושה שקיימת תופעה פיזיולוגית מעניינת, ותהיתי האם יש מאחוריה היגיון או ביסוס כלשהם, מבחינה מדעית או רפואית. לעיתים כשאני משוחח עם אנשים אינטיליגנטים מאד על נושאים עמוקים או מורכבים (נניח במהלך דיון אקדמי שמצריך ניתוח או במהלך ויכוח שמצריך יצירתיות מהירה בחשיבה על טיעון או הסבר) - נדמה לי שבזמן הקצר, בן מספר שניות, שבו הם חושבים על תשובה או פתרון אפשריים, העיניים שלהם מרצדות לצדדים. קבוצת האוכלוסייה השנייה ששמתי לב שלפעמים סובלת מאותה תופעה באופן תדיר יותר היא אנשים שמתעסקים במקצועות רווי אדרנלין, במשך שנים רבות, כמו כבאים ופראמדיקים. הכוונה היא למעין הבזקים קטנים לימין ולשמאל של פחות ממילימטר לכל כיוון. האם זה אפשרי שמאמץ מחשבתי אצל אנשים חכמים מאד, או חשיפה ממושכת למתח, יגרמו למעין תופעת לוואי שיהיה לה ביטוי בצורת "קפיצות" קטנטנות וזעירות, אך מורגשות על ידי מי שמתבונן בהם, של האישונים?

לאלעד שלום, התופעה אינה מפתיעה, ויתכן שמסמלת באופן תת מודע בקבוצה הראשונה חיפוש אחר פתרון ובקבוצה השניה ערנות להפתעות מימין או משמאל. ברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים