מערכת עצבים פגועה לאחר מחלת קדחת הנילוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

09/03/2017 | 23:05 | מאת: מרינה

שלום לפני שנה וחצי אמא שלי חלתה בקדחת הנילוס ובמהלך האשפוז נכנסה לתרדמת למשך 4 חודשים. הרופאים אמרו שבגלל המחלה היה לה דלקת בקרום המוח ושכל מערכת העצבים שלה נפגעה. היא חזרה לעצמה ללא רפלקס בליעה, מונשמת ונכה 100%. כבר יותר משנה אין שיפור משמעותי במצבה למרות שיש לה רגישות בכל חלקי הגוף ועושים לה פיזיוטרפיה. היא מזהה את כולם ומבינה כל מה קורה סביבה אבל אין לה יכולת לדבר. הבית חולים הוא גריאטרי שיקומי. הרופאים לא יודעים להגיד לנו אם היא תתחיל לבלוע, לנשום ולזוז. הם טוענים שאין טיפול לזה וצריך רק לחקות בסבלנות... אולי יהיה שיפור... השאלה שלי היא עם באמת אין לי מה לעשות במצב הזה? ואם יש מה לעשות ממה להתחיל? למי אני יכולה לפנות? בקופת חולים ובבית חולים לא קבלתי תשובות. בבקשה תעזרו לי

למרינה שלום, אני מצטער מאד שאמך כה נפגעה מוירוס הנילוס המערבי. אם את חשה ששאלותיך לא נענו לסביעות רצונך, תצטרכי לבקש להתיעץ עם שני מומחים, אלא אם כבר נועצת בהם: 1. נוירולוג שיודע משהו על ההשפעות הנוירולוגיות של הוירוס. המטרה -- לבדוק, לתאר, ולחוות דעה - מה סביר שיתאושש ומה לא. הבדיקה בה מדובר די מורכבת, כי צריכה להתיחס גם למח וגם לעצבים ולשרירים. יתכן שתצטרכי להביא מומחה באופן פרטי - כמובן בתאום מלא עם צוות המוסד - אם במוסד בו נמצאת אמך אין מי שנותן תשובות שמספקות אותך. 2. יתכן שיהיה צורך להתיעץ בנוירולוג שיקומי. זאת - אם הנוירולוג הראשון יתרשם שיתכן שישנם כוונים שאינם מיושמים כעת. בהצלחה, באיחולי החלמה, ובברכת בריאות, כרמל ערמון

12/03/2017 | 22:06 | מאת: תודה

תודה רבה על תשובתך פרופסור עזרתה לי מאוד

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים