COPD לאדם עם C.P.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/08/2011 | 18:41 | מאת: ניסן גלי

בן 53, יושב על כסא גלגלים. וסובל מעקמת (קיפוסקולזיס) לפי 19 שנה עברתי ניתוח ליישור עמוד השדרה והרמת בית החזה. לפני כשנתיים החלה הידרדרות בנשימה. כעת אני יושן בלילות עם מחולל חמצן (1%). והומלץ לי מכשיר BIPAP. רציתי יותר לדעת COPD

08/08/2011 | 18:20 | מאת: nim123

COPD היא מחלה של מעשנים בעיקר בה נגרמת חסימה קבועה של דרכי האוויר.החסימה דומה מאד למה שקורה לחולי אסטמה בעת התקף אך ההבדל הוא שבחולי COPD החסימה היא קבועה ולא הפיכה ולכן הם סובלים מקוצר נשימה מתגבר במאמצים. אם לא עישנת מעולם - סביר מאד שאין לך COPD. הטיפולים כוללים משאפים שונים (הדומים למשאפים של חולי האסטמה) והיות ופעמים רבות יש התקפי שיעול וקוצר נשימה - מדי פעם אנו מוסיפים אנטיביוטיקה וסטרואידים סיסטמיים. על מנת לאבחן את המחלה יש צורך לבצע תיפקודי ריאות על ידי רופא ריאות מומחה. לכן אני ממליץ לך לבצע בדיקה זו (אם עוד לא ביצעת עד כה). על פי תיאורך - ככל הנראה אתה סובל מקוצר נשימה משני לירידה בנפחי הריאות ולא משני לחסימה של דרכי האוויר. אם כי לעיתים נדירות יש מצבים משולבים - ואז באמת תזדקק לטיפול מכוון לשתי הבעיות. אני מאחל לך בריאות שלמה דר מימון

COPD היא מחלה של מעשנים בעיקר בה נגרמת חסימה קבועה של דרכי האוויר.החסימה דומה מאד למה שקורה לחולי אסטמה בעת התקף אך ההבדל הוא שבחולי COPD החסימה היא קבועה ולא הפיכה ולכן הם סובלים מקוצר נשימה מתגבר במאמצים. אם לא עישנת מעולם - סביר מאד שאין לך COPD. הטיפולים כוללים משאפים שונים (הדומים למשאפים של חולי האסטמה) והיות ופעמים רבות יש התקפי שיעול וקוצר נשימה - מדי פעם אנו מוסיפים אנטיביוטיקה וסטרואידים סיסטמיים. על מנת לאבחן את המחלה יש צורך לבצע תיפקודי ריאות על ידי רופא ריאות מומחה. לכן אני ממליץ לך לבצע בדיקה זו (אם עוד לא ביצעת עד כה). על פי תיאורך - ככל הנראה אתה סובל מקוצר נשימה משני לירידה בנפחי הריאות ולא משני לחסימה של דרכי האוויר. אם כי לעיתים נדירות יש מצבים משולבים - ואז באמת תזדקק לטיפול מכוון לשתי הבעיות. אני מאחל לך בריאות שלמה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה