שיעול טורדני

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

19/02/2012 | 19:28 | מאת: שושי

שלום רב לד"ר מימון מזה כשנה אני נתקפת שיעול מחניק (בכל שעות היממה } הופניתי לרופא ריאות ובבדיקת מאמץ נמסר שיש חשד לאסטמה קיבלתי טיפול (משאף )אך לא עוזר .עלי לציין שנבדקתי גם ע"י רופא א.א.ג והכל תקין . איני מרגישה קוצר נשימה רק שיעול מטריד הייתי רוצה חוות דעתך . תודה מראש שושי

לשושי שלום שלושת הסיבות העיקריות לשיעול ממושך הן - אסטמה, אלרגיות של דרכי האוויר העליונות ועליית חומצה מהקיבה לכיוון הוושט (צרבת). הסיבות צריכות להיות מבוררות על ידי רופא ריאות באמצעות בדיקות כגון CT חזה, אקו לב, מדידת PH בוושט, ועוד. כמו כן מתן נסיונות טיפוליים הכוללים שימוש ממושך במשאפים, תרופות לאלרגיה ותרופות להקטנת החומצה בוושט. גם לאחר כל אלו ידוע מהספרות העולמית שב - 10% מהמקרים לא מוצאים סיבה ברורה לשיעול הממושך. ממליץ על ביצוע הבירור בסגרת ממכון ריאות הנמצא במרפאות החוץ של אחד מבתי החולים באיזור המגורים שלך מאחל לך בריאות שלמה דר נמרוד מימון

21/02/2012 | 13:34 | מאת: שושי

לד"ר נמרוד מימון תודה לך על התשובה המפורטת כעצתך אמשיך בטיפול . שושי

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה