האם יתכן שמדובר ב-COPD?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

02/02/2012 | 11:59 | מאת: מ

היי, אני בחורה בת 25, מעשנת כחפיסת סיגריות ביום, לפני כחודשיים וחצי התחלתי להרגיש מן קוצר נשימה...במילים אחרות, מצאתי שישנם רגעים שבהם אני ממש מודעת לנשימתי ואני מרגישה שאני לא מכניסה מספיק אוויר, הלכתי לרופאת המשפחה שלי, הסברתי לה את הסימפטומים והיא שלחה אותי לבדיקת אק"ג וסטורציה. הסטורציה הייתה 100% והאק"ג הראה מעט טכיקרדיה, אך לפי פענוח הרופאה לא היה ממצא חריג.התום הבדיקות הללו היא טענה שאולי אני קצת חרדה ולכן נתנה לי נרבן כדי שאקח כשאני מרגישה את תחושת קוצר הנשימה הזו... אכן לקחתי בחלק מהימים שהרגשתי זאת, אך למרות זאת לא הרגשתי שיפור משמעותי במצב. אני לא פוסלת את העובדה שיתכן ואני חרדה מתוקף היותי סטודנטית שקדנית, אך עם זאת, לאחר קריאה באינטרנט ומעט ידע שיש לי ברפואה עלתה בדעתי האפשרות שאולי מדובר בתחילת ניוון סימפונות הריאה או תחילת COPD, מאחר וסבי ז"ל לקה ב-COPD בהיותו בן 70 לערך בעקבות עישון של כ- 30 שנה (למרות שנגמל כבר בגיל 50) ויתר על כן, באינטרנט נחשפתי למידע אודות גן מסוים שמעלה את הפגיעות לחלות במחלה זו גם בגיל צעיר. ומה רציתי לשאול? :) האם אתה חושב שיש סיכוי שבכך מדובר ועליי לפנות בשנית לרופאת המשפחה ולבקש בדיקות ריאה או בדיקה ל-COPD ? בתודה מראש...:)

שלום מ הסיכוי לנוכחות של COPD בגילך הוא נמוך ביותר. גם התלונות שלך אינן מתאימות למחלה. COPD היא מחלה של קוצר נשימה במאמצים ולעומת זאת את מתארת מעין תחושה של מודעות לנשימה עמוקה וחוסר יכולת למלא את הריאות באוויר - שללא קשר למאמץ. האפשרות של אסטמה שיכולה להיות קשורה לעישון - קיימת. על כן כדאי מאד לפנות לרופא ריאות שיקשיב לך, יבצע תיפקודי ריאות, יאזין לבית החזה ואולי יבצע בדיקות הדמייה. ## לפי תיאורך להערכתי מדובר ב - SIGH. זהו מצב לא מסוכן של מודעות יתר לנשימה העמוקה שכולנו מבצעים באופן רגיל כל מספר דקות. אנו לא יודעים מה הסיבה לכך שפתאום נעשים מודעים לאותה נשימה עמוקה (SIGH) ובכל מקרה הדבר אמנם מטריד אך אינו מסוכן. ולבסוף - ממליץ מאד על נסיון אמיתי להפסקת העישון. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה