פניה לחולי COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/01/2012 | 21:17 | מאת: ערן

שלום רב לכולם, שמי ערן, אני פיזיותרפיסט וסטודנט לתואר שני בעיצוב תעשייתי רפואי בטכניון. במסגרת לימודי, אני עוסק בפרוייקט לתכנון מד סטורציה, המאפשר ניטור תוך כדי תנועת המשתמש, ומיועד, בין היתר, לאנשים המתמודדים עם מחלה ריאתית כרונית. כחלק מתהליך הפיתוח של המוצר, חשוב לי מאד להתייעץ עם המשתמשים במד סטורציה באופן קבוע, לפיכך - מי מכם המשתמש במד סטורציה (Pulse Oximeter)– אשמח ללמוד מניסיונכם ולשמוע מכם חוות דעת על השימוש במד סטורציה: האם הוא נוח ? האם הוא נותן מענה לכל הצרכים שלכם ? האם יש לו מגבלות ? מה מפריע לכם בו ? מה הייתם משנים בו לו הייתם יכולים ? בתודה רבה מראש על התייחסותכם, ערן.

08/01/2012 | 05:11 | מאת: adl

הלו ערן אני חולת copd ומשתמשת קבוע במד סטורציה (תכנון מד סטורציה המאפשר ניטור תוך כדי תנועת המשתמש מה הכוונה) אני חיה בחו"ל ומשתמשת קבוע הזמנתי אז דרך האינטרנט ואני מרוצה תוכל לפרט אולי אוכל לעזור לך בברכה עדל

08/01/2012 | 12:49 | מאת: ערן

היי אדל, תודה רבה על הרצון הטוב :) סטורציה עלולה לרדת בעת מאמץ גופני. לכן רצוי למדוד אותה גם בעת פעילות גופני ותנועה. מד הסטורציה הנפוץ (המתלבש על האצבע)מפריע למי שמשתמש בו לזוז בחופשיות, משום שעלול לפול מהאצבע, מפריע לאחוז בחפצים או אבזרי עזר לניידות (כגון הליכון), ופחות אמין כאשר האיבר הנמדד בתנועה. לכן חשבתי שיש מקום לפתח מד סטורציה אשר יאפשר למשתמש בו למדוד את הסטורציה באופן אמין תוך כדי פעילות גופנית (לדוגמא - עליה במדרגות), מבלי ליפול ומבלי להפריע באחיזה של חפצים. חשוב לי לשמוע וללמוד מהנסיון של המשתמשים במד סטורציה על המכשיר - האם אתם משמתשים בו גם כאשר אתם הולכים או מבצעים פעילות גופנית ? האם זה נוח לכם ? האם הייתם משנים בו משהו כדי שיהיה נוח יותר לשימוש ? בתודה רבה ובברכת שבוע טוב, ערן.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה